• Menu
Speciale projecten - Dansvoorstellingen

Bloedbanden?

NDD › route A

Na het succes van de eerste editie van Bloedbanden in 2018 brengt Festival de Nederlandse Dansdagen het vervolg Bloedbanden? op het podium. Deze tweede editie bevraagt de betekenis van de (bloed)band.

Wat kan dans losmaken tussen mensen die elkaar al hun hele leven lang kennen?

Bloedbanden? gaat over het in beweging zetten van verhalen en relaties binnen conventionele en onconventionele families in de context van hun omgeving en de maatschappij. Net zoals Bloedbanden #1 komt ook deze nieuwe coproductie tot stand in samenwerking met de dansopleidingen van Fontys, ArtEz en Codarts en enkele Maastrichtse families. We zien verschillende generaties van deze families samen op de dansvloer. Welke verhalen durven zij niet te bespreken maar wel te vertellen zonder woorden, met hun lichaam? Wat kan dans losmaken tussen mensen die elkaar al hun hele leven lang kennen. Wat zijn - letterlijk en figuurlijk - hun beweegredenen?

Bloedbanden? laat zien welke rol dans en beweging kunnen spelen in de verbinding tussen de verschillende relaties en generaties. Elke familie heeft zijn eigen systeem. Ervaringen van vorige generaties kunnen de manier waarop een familie functioneert, bepalen door ingesleten gedragspatronen. Dans geeft uiting aan wat niet gemakkelijk onder woorden te brengen valt. Dans kan de patronen in beweging brengen en nieuwe deuren openen, contacten veranderen en de blik verbreden. We gaan hierbij de confrontatie met ongemak en remmingen niet uit de weg. Kan lichaamstaal, huidcontact ervoor zorgen dat wat onbenoembaar is, zichtbaar wordt? Niet alleen voor de uitvoerenden zelf, maar ook voor het publiek?

Credits
Concept: Ronald Wintjens, directeur Nederlandse Dansdagen
Choreografie: deelnemers zelf
Artistieke leiding: Axelle De Rohe
Productieleider: Wouter Ramakers
Coaches: 3e en 4e jaar studenten van de Academie voor Danseducatie Tilburg, ArtEz Bachelor Docent Dans en de Bacheloropleiding Docent Dans van Codarts Rotterdam

Datums & tijden
woensdag 2 oktober 19:00 € 3,50
zaterdag 5 oktober 14:00 € 3,50
zondag 6 oktober 14:00 € 3,50

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?