• Menu
Voor professionals - Gratis

De Rode Loper

NDD

Vrijdag 4 oktober organiseert Festival de Nederlandse Dansdagen de tweede editie van De Rode Loper. Met deze ontmoeting brengt het festival de noodzaak van wetenschappelijk en artistiek onderzoek op het gebied van dans voor het voetlicht.

De Rode Loper staat in het teken van de viering en overdracht van het erfgoed van de Vereniging voor Dansonderzoek Nederland (VDO). Deze vereniging wordt dit jaar helaas opgeheven. NDD viert het werk van de VDO met de presentatie van een digitale bloemlezing uit de 9 edities van Danswetenschap in Nederland. Daarna zal het National Centre Performing Arts (NCPA) als kennisontsluiter en verbinder haar digitale kennisbank openen en het archief van de VDO overnemen. Samen rollen NDD, VDO en NCPA tijdens dit bijzondere moment de rode loper uit, om de noodzaak van dansonderzoek onder de aandacht te brengen, nieuw onderzoek te stimuleren en onderzoeksresultaten te delen voor de ontwikkeling van de danssector in Nederland.

Het programma is gratis, maar bestel wel je toegangskaarten via deze website.

In het programma komen aan het woord:

Anandi van Loon-Felter over het Medisch Centrum voor Dansers en Musici en haar voortgang van Boni Rietvelds’ erfgoed op het gebied van onderzoek naar blessures van dansers.

Jeroen Fabius over het belang van onderzoek in het (dans)onderwijs, de rol van het kijken (the gaze) en de relatie tussen performer en toeschouwer.

Katrina Brown over haar werk als choreograaf/onderzoeker/docent en haar onderzoek waarin zij zich richt op tekeningen en sporen die performers achterlaten als een herinnering aan de actie.

vrijdag 4 oktober 12:00 - Theater aan het Vrijthof

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?