• Menu
Speciale projecten

Dansmuseum: Museum Motus Mori

Katja Heitmann / Marres

In het dansMuseum brengt Festival de Nederlandse Dansdagen het rijke culturele erfgoed van de Nederlandse dans voor het voetlicht als bron voor inspiratie en innovatie. Deze editie van de Dansdagen krijgt het dansMuseum de vorm van een exclusieve catalogus, een blijvend document. De publicatie neemt je mee langs drie bijzondere exposities die allen in het teken staan van de ‘vergeten beweging’.       

In een productie van Marres maakt de Duitse choreografe Katja Heitmann samen met tien dansers een museum van de uitstervende lichamelijke beweging. Musea zijn bedoeld om de menselijke cultuur en geschiedenis te preserveren. Het is haast vanzelfsprekend dat ze dat doen in objecten, installaties en, af en toe, verhalen. Maar in die gestolde versie van ons leven ontbreekt de menselijkheid zelf. Museum Motus Mori toont een nieuw museum dat de bezoeker gevoelig maakt voor de diepe menselijkheid die in het lichaam schuilt.

Kaartverkoop via www.marres.org

Museum Motus Mori - Interview (gratis)
Wil je een beweging doneren? Daar zijn we enorm blij mee! Om het archief van bewegingen uit te breiden, nemen de dansers interviews af van bezoekers die zich daarvoor hebben opgegeven. De dansers zullen de geïnterviewde vragen stellen over alledaagse houdingen en hen ook vragen deze houdingen voor te doen. Naar aanleiding van het gesprek maken de danser notities en belichamen vervolgens jouw gedoneerde beweging in de tentoonstelling. 

Datums & tijden
dinsdag 1 oktober 12:00 € 10,00 Marres
woensdag 2 oktober 12:00 € 10,00 Marres
donderdag 3 oktober 12:00 € 10,00 Marres
vrijdag 4 oktober 12:00 € 10,00 Marres
zaterdag 5 oktober 12:00 € 10,00 Marres
zondag 6 oktober 12:00 € 10,00 Marres

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?