• Menu
Nominaties 2019

Kick-off Nederlandse Dansdagen: REDO & The Dreamers

IRC / Ivgi&Greben

Festival de Nederlandse Dansdagen 2019 opent met twee inspirerende voorstellingen die elk op een eigen maar indringende manier inzoomt op de positieve, bevrijdende en richtinggevende kracht van verbeelding en idealisme. Shailesh Bahoran toont de intrigerende solo REDO over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline met Redouan Ait Chitt, die genomineerd is voor de ‘Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2019’. Aansluitend presenteren Ivgi&Greben De Voorlopers, waarin het choreografenduo het huidige negativisme achter zich laat en bouwt aan een nieuwe samenleving. Na afloop van de voorstelling kunt u in gesprek met de maker(s).

"Choreograaf Bahoran maakt een reisgids naar de ziel.” – de Volkskrant ★★★★

Shailesh Bahoran - Illusionary Rockaz Company / REDO (reprise)

Bij zijn geboorte staat Redouan Ait Chitt met 6-0 achter. Zonder enige medische verklaring vertoont zijn lichaam bijzondere afwijkingen. Maar Redouan gelooft niet in grenzen; hij gelooft in zichzelf en werd een internationaal geroemde breakdancer en motivational speaker. Shailesh Bahoran ontwikkelde samen met dit fenomeen uit de breakdancewereld REDO. Voor deze dansvoorstelling over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline won Shailesh in 2017 de Prijs voor de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Dit jaar is Redouan Ait Chitt genomineerd voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2019.

Credits
Regie: Shailesh Bahoran
Choreografie: Shailesh Bahoran en Redouan Ait Chitt
Dans: Redouan Ait Chitt
Muziek: Rik Ronner

Ivgi & Greben / THE DREAMERS (première) 

In 2018 maakten Ivgi & Greben We Are In Trouble met migratie en vervreemding als thema. Daarop volgt De Voorlopers die 24 oktober in het Internationaal Theater Amsterdam in première gaat. In deze productie vestigt een aantal individuen zich als eerstelingen op een verre planeet. Er is nog niets. Welke waarden en idealen gaan de basis van hun gemeenschap vormen? Tijdens de Dansdagen presenteert het choreografenduo een gloednieuw stuk uit De Voorlopers waarin de positieve, bevrijdende en richtinggevende kracht van idealen centraal staat.

Credits
Choreografie: Ivgi & Greben 
Decorontwerp: Ivgi & Greben i.s.m Eric van Steenbergen 
Dramaturgie: Judith Schoneveld 
Kostuums: Ivgi & Greben 
Muziekcompositie: To Parkinson

Op 6 oktober vindt er de Open Studio Ivgi & Greben, van 12:00-15:00 uur in De Brandweerkantine, gratis.

dinsdag 1 oktober 20:30 € 22,50 La Bonbonnière

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?