• Menu
Dansvoorstellingen

The Resident

Dunja Jocic

Dunja Jocic is een van de spannendste, nieuwe choreografen van ons land. In 2018 won zij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Haar nieuwste werk The Resident gaat dit jaar tijdens het festival in première. Na afloop van de voorstelling kunt u in gesprek met de maker(s).

“Knap geconstrueerde on- en offline bevreemding...” – Theaterkrant

Dunja Jocic maakt filmische voorstellingen met een elektrisch geladen en grillig virtuoze danstaal. In The Resident onderzoekt zij de consequenties van de gedigitaliseerde maatschappij. Een vrouw woont alleen in haar appartement. “Hoe lang is het dat ik hier woon? Ik weet het niet. Soms hoor ik de mensen boven en onder mij. Sommigen komen nooit buiten. Nu breken mijn laatste dagen aan. Mijn verblijftijd loopt af...”

Over Dunja Jocic
Dunja Jocic (Belgrado, 1978) danste o.a. bij Club Guy en Roni, Ballet du Nord (FR) en Emio Greco / PC. In 2013 werd ze genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ voor haar rol in Midnight Rising van Guy & Roni. Ze won een Gouden Kalf (2015), de BNG Bank Dansprijs (2016) en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht (2018).

Credits
Choreografie: Dunja Jocic 
Performance: Simon Bus 
Tekst: Barbara Markovic

Datums & tijden
zaterdag 5 oktober 15:00 € 10,00 Toneelacademie
zaterdag 5 oktober 22:30 € 10,00 Toneelacademie

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?