• Menu
Dansvoorstellingen

unmute

Keren Levi

Festival de Nederlandse Dansdagen presenteert de Nederlandse première van unmute van Keren Levi en Yannis Kyriakides. Levi & Kyriakides betreden met dit dansconcert voor 4 dansers en 2 musici van Slagwerk Den Haag een nog nauwelijks verkend gebied, waarin digitale technologie en de fysieke vaardigheden van dansers en musici elkaar bespelen. Na afloop van de voorstelling kunt u in gesprek met de maker(s).

'Met deze voorstelling betreden Levi & Kyriakides een nog nauwelijks verkend gebied'

Lichamen en sensoren versmelten in een muziekdansvoorstelling over het verlies van taal

3 dansers en 2 slagwerkers
met sensoren op hun lichamen
scheppen een landschap van stemmen en geluiden
in een voorstelling over het verlies van taal

Gesproken fragmenten, losgezongen van hun fysieke oorsprong, zweven rond in UNMUTE. De spelers hebben controle over de stemmen, maar ze worden tegelijkertijd door hen gegijzeld. Door hun drang om te blijven communiceren veranderen de spelers in orakels, mediums en cyborgs, die zowel voor ons als tot ons spreken.

UNMUTE is een muziekdans voorstelling de hybride uitkomst van de ontmoeting tussen componist Yannis Kyriakides en choreograaf Keren Levi. Tijdens het optreden weven drie dansers en twee musici van Slagwerk Den Haag dans, live muziek en digitale geluidslagen door elkaar heen. Zij dragen sensoren op hun lichaam, waardoor hun fysieke vaardigheden en nieuwe technologie op elkaar inspelen. Hun bewegingen staan niet op zich, ze genereren een biologerend landschap van stemmen en geluiden. Met dit project betreden Kyriakides en Levi een nauwelijks verkend gebied waar technologie en de fysieke basis van de mens tot nieuwe perspectieven leidt.

Noch de inhoud noch de betekenis van de gesproken fragmenten staat centraal in UNMUTE, maar het recht van onderdrukte stemmen om te spreken en gehoord te worden. In het niemandsland tussen eeuwenoude en post-humanistische technologieën ontstaan mogelijkheden voor transformatie en emancipatie. UNMUTE is een fascinerende voorstelling, die poëtisch en actueel is.

Tijdens het bestelproces kunt u ook een shuttle bus reserveren. 

Credits
Concept en muziekcompositie | Yannis Kyriakides
oncept en choreografie Keren Levi
Dans, muziek en choreografie | Eva Susova, Charlie Laban Trier, Matthew Day
Percussie, dans en compositie | Fedor Teunisse Marianna Soroka (Pepe Garcia in de ontwikkelingsfase)
Dramaturgisch advies | Igor Dobričić
Sensor server, programmering | Darien Brito
Lichtontwerp en techniek | Martin Kaffarnik
Sensor systeem en geluidstechniek | Michele Abolaffio
Styling | Ginta Tinte
Grafisch ontwerp | Miritte Ben Yitzchak
Fotografie | Eti Steinberg, Assi Weitz

UNMUTE is een co-productie van Keren Levi | NeverLike en Slagwerk Den Haag en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en het Dutch Performing Arts programme, Norma Fonds, Fonds Creatieve Industrie en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Datums & tijden
donderdag 3 oktober 20:30 € 22,50 AINSI
zaterdag 5 oktober 20:30 € 22,50 AINSI

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies