• Menu
Dansvoorstellingen

unmute

Keren Levi

Festival de Nederlandse Dansdagen presenteert de Nederlandse première van unmute van Keren Levi en Yannis Kyriakides. Levi & Kyriakides betreden met dit dans-concert voor 4 dansers en 2 musici van Slagwerk Den Haag een nog nauwelijks verkend gebied, waarin digitale technologie en de fysieke vaardigheden van dansers en musici elkaar bespelen. Na afloop van de voorstelling kunt u in gesprek met de maker(s).

'Met deze voorstelling betreden Levi & Kyriakides een nog nauwelijks verkend gebied'

unmute is dans, livemuziek en een biologerende soundscape tegelijk. Je hoort woorden in verschillende talen, universele kreten en computer-gegenereerde stemmen. Alle geluiden zijn gedigitaliseerd en losgemaakt van hun oorsprong. unmute benadrukt zo de waarde van iedere stem en raakt aan de verontrustende ontwikkeling waarin het recht op vrijheid van meningsuiting wordt ingezet om andere stemmen juist tot zwijgen te brengen. De muziekcompositie boetseert het geluid tot een hallucinerend klanklandschap. Het is als in een droom waarin je stil staat in een luidruchtige, dringende menigte, terwijl de ruimte om je heen golft en van vorm verspringt.

Futuristisch tafereel
unmute is geïnspireerd op het werk van Hannah Arendt; een invloedrijke politiek theoretica uit de naoorlogse periode. Arendt stelt dat een rechtvaardige samenleving het gemeenschappelijke en het individuele belang in evenwicht brengt en dat daarbij de geldigheid van iedere stem cruciaal is. Levi & Kyriakides schetsen een futuristisch tafereel waarin mens en stem definitief gescheiden zijn maar waar een sterk verlangen heerst om communicatie en stemgeluid opnieuw met het persoonlijke en het lichaam te laten samenvallen.

Credits
Een coproductie van Keren Levi | NeverLike & Slagwerk Den Haag
Concept en choreografie: Keren Levi
Concept en muziekcompositie: Yannis Kyriakides
Performance / Dans: Eva Susova, Charlie Laban Trier, Matthew Day, Keren Levi
Performance / Percussie: Fedor Teunisse, Pepe Garcia

Datums & tijden
donderdag 3 oktober 20:30 € 22,50 AINSI
zaterdag 5 oktober 20:30 € 22,50 AINSI

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?