Home Programma

Henny Jurriëns Studio

Presentatie: SPRINGPLANK

1 Oktober | 11:00 - 12:00
Theater aan het Vrijthof   Edmond Hustinxzaal
Bestel tickets

Cor Lokker www.corlokker.nl

Dit is een gratis event.

De Henny Jurriëns Studio (HJS) in Amsterdam is opgericht in 1996 en is vernoemd naar één van Nederlands beste en meest geliefde dansers. HJS wordt beschouwd als een van de belangrijkste open studio’s voor professionele dansers in de wereld en is het hele jaar geopend. Naast de dagelijkse technieklessen wordt er een grote verscheidenheid aan workshops en masterclasses gegeven in verschillende stijlen, waaronder die van de meest actuele en toonaangevende choreografen. De jaarlijkse Amsterdam Summer Intensive trekt dansers uit meer dan 40 landen. De studio fungeert als netwerk en centrum voor freelance danskunstenaars en biedt periodiek de mogelijkheid om eigen werk op het podium te tonen of samen te werken met choreografen en vervolgens op te treden.

‘Een brug slaan tussen dansacademies en het professionele werkveld’

Het nieuwe programma 'SPRINGPLANK' helpt dansers die net zijn afgestudeerd in contact te komen met het werkveld. Het programma biedt zowel recente alumni als studenten in het laatste jaar van de dansopleiding de mogelijkheid om deel te nemen aan een reeks activiteiten om hun kansen op het vinden van werk in de professionele danswereld te vergroten. Springplank-activiteiten zijn gratis voor dansers/studenten van Amsterdamse hbo's en mbo's omdat het grotendeels wordt gefinancierd door de Gemeente Amsterdam, maar andere jonge dansers zijn welkom om mee te doen voor een zacht prijsje.

De activiteiten omvatten lessen en workshops gericht op zowel dans- als ondernemersvaardigheden, evenals auditietrainingen, netwerkevenementen, coaching en presentaties. Deze helpen jonge professionals in hun loopbaan in de (gesubsidieerde) kunstsector, de commerciële danssector en andere sectoren zoals het onderwijs en de sociale gezondheidszorg, waar betaalde dansmogelijkheden beschikbaar zijn.

Springplank is een resultaatgericht programma waarin HJS haar meer dan 25 jaar ervaring, kennis en connecties inzet om de toegang tot de arbeidsmarkt te vergemakkelijken. Tijdens de Nederlandse Dansdagen wordt dit nieuwe programma gepresenteerd.

SPRINGPLANK coördinator Wouter Vertogen geeft een presentatie over het programma.
 

‘Summer Intensive’ Video: Amsterdam Summer Intensive 11-29 July 2022

https://hjs.amsterdam 

Amsterdam Summer Intensive 11-29 July 2022

Aanbevolen

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof