Home Programma

The Gaia Solos 1

Luke Jerram / Joost Vrouenraets

1 Oktober | 19:00 - 19:30
Tickets

Hasselblad X1D

Het kunstwerk fungeert ook als een spiegel voor gebeurtenissen in de samenleving. In het licht van de huidige COVID-19-pandemie en de klimaatcrisis kan het kunstwerk een nieuw perspectief bieden op onze plek op aarde; een gevoel dat iedereen op aarde met elkaar verbonden is en dat we een verantwoordelijkheid hebben jegens elkaar. 

Mede door de speciaal gemaakte surround sound-compositie van de door BAFTA bekroonde componist Dan Jones en de wisselwerking met de locatie (in Maastricht de enorme Gashouder) wordt Gaia tot een indrukwekkende totaalbeleving. De installatie is op de Nederlandse Dansdagen te zien dankzij de generositeit van het Musica Sacra Festival en de toestemming van Luke Jerram.  

De installatie is doorlopend toegankelijk in timeslots van 10 minuten. Tijdens zes timeslots zijn solo’s te zien van dansers uit het festival die gevraagd zijn om zich door de beleving van de installatie te laten inspireren. Ook zij zijn publiek, maar met de bijzondere gave om hun persoonlijke ervaring door de taal van hun lichaam en bewegingen met ons te delen. 

The Gaia solo van 1 oktober wordt gedanst door de Limburgse choreograaf Joost Vrouenraets, die op het festival het boek The Red Circles aankondigt. Het is de weerslag van een uniek project over de impact van de Corona-crisis, waarbij Joost Vrouenraets op 365 plekken in Nederland een solo uitvoerde op basis van de 1,5 meter regelgeving. Elke performance werd gedocumenteerd door de fotograaf David Peskens. 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof