Home Programma

Moving with the Trouble

Beatrice Allegranti Company

2 Oktober | 13:30 - 13:45
Koop een passe partout

Camilla Greenwell

Hoe lang duurt rouw? Hoe lang mogen de doden ons nog achtervolgen?

Ontwikkeld op basis van de erfenis van I've Lost You Only To Discover That I Have Gone Missing confronteert deze pas in opdracht gemaakte dansfilm onze onteigeningen. Het onderzoekt hoe we de alteriteit binnenin, de donkere materie, aanraken en nodigt het publiek uit om met ons mee te bewegen terwijl we met de problemen meegaan. De film, en het onderzoek dat eraan ten grondslag ligt, vat de sociale, politieke en ecologische ongelijkheden van verlies, stem, intimiteit, kwetsbaarheid, vernietiging en zorg aan. Daarbij richt Moving with the Troubles onze aandacht op micro-activismen die aanwezig zijn in bewegingsuitwisseling, aangezien we op meer dan menselijke manieren blijk geven van collectief begrip van de herterritorialisering van macht en privileges.

Een echte primeur! De Nederlandse Dansdagen is het eerste dansfestival dat grootschalig de focus legt op een verbeterde zichtbaarheid van danstherapie in Nederland. 

De film Moving with the Trouble wordt getoond in het kader van het Symposium The Dancing Brain. Bekijk het volledige programma op de website van The Dancing Brain.

Deze voorstelling wordt enkel verkocht binnen de passe-partout.
Bekijk hier het overzicht van alle voorstellingen binnen deze bundel.

Credits

Choreografie & Directie: Beatrice Allegranti
Creatieve productie: Neil Max Emmanuel
Cast: Aneta Zwierzynska, Maria Palliani, Rudzani Moleya, Takeshi Matsumoto, Luke Birch

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof