Home Programma

Open Your Mind X The Notorious IBE

Main Event

2 Oktober | 20:00 - 22:00
Tickets

The Notorious IBE in Heerlen is een toonaangevend festival. Sinds 1998 is het dé plek om muziek-, dans-, kunst-, mode- en culturele programma’s met betrekking tot hiphop en urban danscultuur te ervaren. Elk jaar komt het festival tot leven door een samenwerking van partners uit de wereldwijde gemeenschap die hun eigen programma’s samenstellen, eigen artiesten uitnodigen en contact maken met de eigen aanhang. Het elkaar ontmoeten is het geheim van het evenement.

In het kader van het partnership in de Proeftuin Dans presenteert The Notorious IBE samen met vaste festival partners Open Your Mind, Perfect Beat Challenge en de Kunstbende een avondvullend programma waarin urban dans, elektronische muziek, geproduceerde beats en moderne dans op bijzondere wijze samen worden gebracht.

 

Open Your Mind Finale
Open Your Mind is een uniek battle concept gericht op de fusie tussen een battle en improvisatie theater. Dans duo’s nemen het tegen elkaar op in reeks uitdagingen en battle rondes. Open Your Mind is een competitie dus elke ronde heeft zijn winnaars en verliezers. Één duo gaat er vandoor met de hoofdprijs van 600 euro en de eer, de zogenaamde “bragging rights”. Voor de Nederlandse Dansdagen hebben de organisatoren een reeks gerenommeerde choreografen gevraagd om voor de deelnemende duo’s een challenge te verzinnen. Wat de challenges zijn wordt pas onthuld tijdens de battle. DJ Nobunaga voorziet de dansers van muziek afkomstig uit de meest vooruitstrevende genres van elektronische en experimentele muziek.

Jury leden: Shailesh Bahoran, Yordana Rodrigues, Simon Bus 


Perfect Beat Challenge
Perfect Beat is een door IBE ontwikkelde programmalijn gericht op beatmakers, muziekproducers en urban dansers. Speciaal voor de Nederlandse Dansdagen gaan drie gerespecteerde hiphop en urban beatmakers de challenge aan om binnen 2 uur een danschoreografie van muziek te voorzien. Drie dansers vertonen drie keer dezelfde danscompositie maar telkens voorzien van andere beats en sounds. De Beatmakers lichten hun keuze voor de muziek toe aan het aanwezige publiek. Een vakkundige jury kiest de beste beatmaker.

Performance: Keanah Simin, Elvedin Šiljdedić, Sharon Wesseling
Juryleden: Wouter Gulikers, Stephen Shropshire, LLoyd Marengo
Beatmakers: Subp Yao, Le Kacang, Y'skid

Winnaar Kunstbende 2020
Het programma wordt afgesloten met de solo Stimuli van Dieke De Jong. Zij was winnaar van de Kunstbende in 2020. In Stimuli neemt zij het publiek mee in de wereld van prikkels en hun gedaantes. Indrukken en zintuiglijke impulsen worden onder de loep genomen en prikkels ontmoeten elkaar op het podium. Een combinatie van uiterst en alledaags zorgt voor een verhaal met karakter. De grens wordt opgezocht, maar wat als deze wordt overschreden? Een mix van conceptuele improvisatie en choreografie laat ruimte voor prikkels die op het moment zelf vertaald kunnen worden naar dans.

Performance: Dieke de Jong

Best Of The Notorious IBE 2019

Open Your Mind Eindhoven 2019 | Official Aftermovie

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof