• Menu
Nominaties 2019 - Dansvoorstellingen - Jeugd

Black Memories

Danstheater AYA / Tafel van Vijf / BackBone

Black Memories is genomineerd voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie 2019. Met open vizier stappen Danstheater Danstheater AYA, Tafel van Vijf en BackBone in deze voorstelling in de Nederlandse koloniale geschiedenis. Vertrekpunt zijn de belevenissen van de dansers, acteurs en muzikan-ten. Hoe voelt het anno 2019 om als mens met een kleur te leven in Nederland? Na afloop van de voorstelling kunt u in gesprek met de maker(s).

Deze voorstelling is geschikt voor mensen vanaf 12 jaar.

Een krachtige dans- en muziekvoorstelling over macht, vrijheid en huidskleur. Met de hartklop van Afrikaanse, Caribische en Westerse muziek en de energie van de hedendaagse urban cultuur.

Black Memories speelt op het snijvlak van de trots op de rijkdom aan culturen die we in Nederland kennen en het scherpe contrast met een pijnlijk en onverwerkt slavernijverleden. Een periode die nog steeds doorwerkt in onze samenleving. Verwacht echter geen geschiedenisles. De mix van verschillende dansvormen, theater, geschiedenis, live muziek en zang maken van Black Memories een bijzonder rijke en spannende voorstelling.

#Durftekijken
Ons koloniale verleden is lastig te verteren. Mensen verschepen alsof het producten zijn, dat kun je je toch niet voorstellen? Kunnen we het over dat verleden hebben zonder in schaamte en schuld te stikken? Ja! Als je maar durft te kijken. Black Memories nodigt je uit deze stap te wagen. AYA, Tafel van Vijf en BackBone openen de deuren om elkaar te blijven begrijpen met een sterke voorstelling over macht, vrijheid en huidskleur. Met de hartklop van Afrikaanse, Caribische en Westerse muziek en de energie van de hedendaagse urban cultuur.

Black Memories - AYA, BackBone en Tafel van Vijf

Credits
Concept, regie en choreografie: Herman van Baar, Wies Bloemen, Alida Dors
Muzikale leiding: Floris van der Vlugt
Tekst: Ayden Dijkstra
Dans en spel: Aisa Winter, Anna Lindaya, Christine Amagove Karani, Djinti Sullivan, Jacob de Groot, Jason Winter, Perry Gits
Muziek: Floris van der Vlugt (saxofoon, basklarinet, keys), Jasper Goedman (percussie), Rory Ronde (gitaar), Yariv Vroom (percussie)

blackm 4

blackm 4Sjoerd Derine

blackm 3

blackm 3Sjoerd Derine

blackm 2

blackm 2Sjoerd Derine

blackm 1

blackm 1Sjoerd Derine

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies

test