• Menu
Jeugd - Dansvoorstellingen

Blood Kiss (12+)

Danstheater AYA

Blood Kiss is een coproductie van Danstheater AYA en het Zwitserse Theatercollectief KNPV. In dit bizarre en komische stuk ‘vertellen’ 2 acteurs, 5 poppen en 3 dansers in een mix van (poppen)theater en dans het verhaal over de liefde tussen twee buitenbeentjes: een introverte verlegen jongen die gepest wordt en een 200 jaar oude vampier in het lichaam van een meisje. Ze ontmoeten elkaar op een hangplek voor jongeren. Door iedereen met de nek aangekeken vinden ze steun bij elkaar en worden verliefd. Het meisje leert de jongen dat hij zich moet verdedigen, de jongen accepteert het meisje zoals ze is. Maar hoe doe je dat als je nooit geleerd hebt van je af te bijten en als je als vampier dagelijks van bloed moet worden voorzien?

“Dansers en poppen in virtuoze horrorshow... De voorstelling is een aaneenschakeling van verrassende, ontroerende en hilarische scènes.” – Theaterkrant

Blood Kiss is geïnspireerd op de Zweedse film Let the right one in uit 2008, geschreven door John Ajvide Lindqvist. De film won vele internationale filmprijzen. De jongen wordt gespeeld door een pop, het meisje door een danseres. De combinatie van tekst, poppen en dans geeft een enorme uitbreiding van theatrale mogelijkheden. Er wordt een prachtige fantasiewereld gecreëerd met veel ruimte voor bizarre en komische horror.

Over de makers
KNPV is een toonaangevend poppentheater uit Bern dat met hun imposante poppen een graag geziene gast is in theaters in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland en op internationale festivals. Danstheater AYA en theatercollectief KNPV werkten eerder samen tijdens het MixUp!-Festival 2016 in Bern.

Trailer BLOOD KISS

Credits
Direction and adaptation: Dirk Vittinghoff and Wies Bloemen
Dancers: Laila el Bazi, Kathrin Gramelsberger, Constantin Trommlitz
Actors: Philippe Nauer, Priska Praxmarer

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies

test