• Menu
Voor professionals - Gratis

De Rode Loper

NDD

De Nederlandse Dansdagen viert in De Rode Loper het werk van de Vereniging voor Dansonderzoek Nederland (VDO), die dit jaar helaas opgeheven wordt, met de presentatie van een digitale bloemlezing uit 9 edities van Danswetenschap in Nederland. Vervolgens zal het National Centre Performing Arts (NCPA) als kennisontsluiter en verbinder haar digitale kennisbank openen en het archief van de VDO overnemen. NDD, VDO en NCPA rollen de rode loper uit op dit speciale festivalpodium om de noodzaak van dansonderzoek onder de aandacht te brengen, nieuw onderzoek te stimuleren en onderzoeksresultaten te presenteren.

Het programma is gratis, maar bestel wel je toegangskaarten via deze website.

Podium voor wetenschappelijk en artistiek onderzoek op het gebied van dans.

In het programma komen aan het woord:

Liesbeth Lim over het Medisch Centrum voor Dansers en Musici en haar voortgang van Boni Rietvelds’ erfgoed op het gebied van onderzoek naar blessures van dansers.

Jeroen Fabius over het belang van onderzoek in het (dans)onderwijs, de rol van het kijken (the gaze) en de relatie tussen performer en toeschouwer.

Katrina Brown over haar werk als choreograaf/onderzoeker/docent en haar onderzoek waarin zij zich richt op tekeningen en sporen die performers achterlaten als een herinnering aan de actie.

 

 

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies

test