• Menu
Voor professionals - Gratis

Debat: De Staat van de Nederlandse Dans

NDD

De Staat van de Nederlandse Dans 2019 wordt uitgesproken door choreograaf Jasper van Luijk. Het daaropvolgende Debat van de Nederlandse Dans wordt geleid door Annette Embrechts (de Volkskrant). Gespreksleiders zijn verder o.a. Roy Cremers (VoordeKunst), Joery Wilbers (ECI Cultuurfabriek), Bas Verberk (Raadslid Tilburg en LKCA) en Lotte Ravenhorst (BMC). Op vrijdag 4 oktober 2019 start dit debat, tijdens het festival in Maastricht, om 14.00 uur op een bijzondere festivallocatie in de stad, namelijk het Stadhuis.

De Staat van de Nederlandse Dans is de opening van het jaarlijkse Debat van de Nederlandse Dans, waar het veld en beleidsmakers het gesprek aan gaan met elkaar over de huidige staat van de Nederlandse dans en de meest actuele kansen en knelpunten in de sector. Belangrijke thema’s als mid-career makers, Jeugddans, fair practice en het subsidies en beleid staan centraal.

Jasper van Luijk (1987) is een zelfstandig choreograaf woon- en werkzaam in Utrecht. Sinds 2017 opereert hij vanuit zijn eigen stichting / dansgezelschap SHIFFT. Hij studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. In 2012 won hij, als pas afgestudeerd choreografietalent de ITs Choreography Award, in 2016 werd hij genomineerd voor de prijs van de Nederlandse Dansdagen. Zijn eerdere werk creëerde hij o.a. onder de vleugels van Korzo, De Nieuwe Oost, Maas theater en dans en Het Huis Utrecht. Dit najaar is zijn nieuwe voorstelling SHOT, een duet tussen danser en fotograaf, te zien in de Nederlandse theaters.

Het Debat is alleen toegankelijk op vertoon van een geldig ticket. Het programma is gratis, maar bestel wel je toegangskaart(en) via deze website. Het Debat vindt plaats van 14:00 uur tot 16:00 uur. 

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies

test