• Menu
Speciale projecten

dansMuseum:

Museum Motus Mori / Katja Heitmann


Met 10 dansers, 6 weken lang, 5 uur per dag stelt choreografe Katja Heitmann zich de paradoxale taak de de menselijke beweging te archiveren.
Een choreografie voor buikvet, een dans van navel en ribbenkast, de anatomie van een zucht… In Marres huis voor de hedendaagse cultuur creëert de Duits-Nederlandse choreografe Katja Heitmann een museum van de uitstervende lichamelijke beweging. Want ook al zijn musea bedoeld om de menselijke cultuur en geschiedenis te preserveren, in die gestolde versie van ons leven ontbreekt vaak de menselijkheid zelf. Museum Motus Mori maakt de bezoeker gevoelig voor de diepe menselijkheid die in het lichaam schuilt.

dansMuseum
Festival de Nederlandse Dansdagen brengt het rijke culturele erfgoed van de Nederlandse dans voor het voetlicht als bron voor inspiratie en innovatie. Deze editie van de Dansdagen krijgt het dansMuseum een conceptuele interpretatie van een traditionele museumtentoonstelling. Extinctus/ Extantem is een tentoonstelling in de vorm van een publicatie, een draagbaar archief van artikelen, essays en interviews die allen in het teken staan van vergeten en verloren bewegingen in de Nederlandse dans. Daarnaast presenteert het dansMuseum drie bijzondere gast tentoonstellingen die het thema van deze publicatie op verschillende manieren weergeven.  

Katja Heitmann won in 2016 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en maakte in 2017 indruk met de grootschalige productie Siri Loves Me.

Museum Motus Mori is een productie van Katja Heitmann/This is not a show in coproductie met Marres - huis voor hedendaagse cultuur en DansBrabant.

13 september 2019 (opening)  tot en met 27 oktober 2019
Geopend dinsdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00
Kaartverkoop via Marres [link: https://www.marres.org/programmas/museum-motus-mori-2/]
Museumjaarkaart: gratis
Student, cjp, 65+: 5 euro.
Kinderen tot 18 jaar gratis.

Doneer jouw beweging
Om het archief van bewegingen uit te breiden, nemen de dansers dagelijks bewegings-interviews af. Naast dat je zorgt dat de tentoonstelling kan blijven voortbewegen, is deze één op één ervaring heel speciaal en persoonlijk. Via deze link [link: https://www.marres.org/programmas/museum-motus-mori-bewegingsinterview/] kun je je (gratis) opgeven.

Credits
Choreografie & concept / Katja Heitmann
Geluidsontwerp & concept / Sander van der Schaaf
Dansers/performers / Wies Berkhout, Merle Schiebergen, Manou Koreman, Rebecca Collins, Eleni Ploumi, Anne Roeper, Lea Christensen, Leanne Hekkert, Ornella Prieto, Dorothea Mende.
Artistiek advies / Moene Roovers, Christina Flick, Ingrid de Rond
Video en fotografie / Hanneke Wetzer
Productie / Stichting This is not a show
Coproductie / DansBrabant, Marres huis voor hedendaagse cultuur, STRP Festival
Partner / tanzhaus NRW Düsseldorf (DE). Katja Heitmann wordt meerjarig ondersteund door DansBrabant.

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies

test