• Menu
Film

Filmprogramma: Sol León, Paul Lightfoot, Crystal Pite, Marco Goecke

Nederlands Dans Theater

Nederlands Dans Theater is dit jaar genomineerd voor maar liefst twee Zwanen. NDT-gastchoreografen en (voormalig) dansers Imre en Marne van Opstal zijn genomineerd voor een Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie met Take Root. En NDT 1-danser Chloé Albaret is genomineerd voor een Zwaan voor de meest indrukwekkende dansprestatie voor haar rol in Sol León & Paul Lightfoots Start to Finish. En dan nog zo’n mijlpaal: Paul Lightfoot zal in de zomer van 2020, aan het einde van het 60-jarig jubileumseizoen van het Haagse dansgezelschap, stoppen als artistiek leider.

De Dansdagen brengt een eerbetoon aan Nederlands Dans Theater door 3 meesterwerken van de 3 associate choreographers van NDT – Chrystal Pite, Sol León & Paul Lightfoot en Marco Goecke – samen te brengen tijdens een filmavond in Lumière. Alle 3 de films zorgen voor een nieuwe kijk op de dansvoorstelling.

The Statement by Crystal Pite
Met The Statement (2016) creëerde Crystal Pite een one-act spel, waarin vier personages vastzitten in hun eigen strijd om controle en de moraliteit van hun handelingen.

Voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=rragD1P34NA

Stop-Motion by León & Lightfoot
Sol León en Paul Lightfoot maakten Stop-Motion (2014)  op de melancholieke muziek van Max Richter. Zeven dansers verbeelden de verwarrende emoties die gepaard gaan met afscheid.

Voorproefje: https://youtu.be/5rXP_yuH0o8

Midnight Raga by Marco Goecke

Met Midnight Raga (2017) won Marco Goecke de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie. Hij creëerde dit duet op het mystieke werk van de Indiase muzikant Ravi Shankar.

Voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=iESFTAxd70M

 

Op 2 oktober zal er na de film een exclusieve Q&A zijn met Ronald Wintjens, directeur van de Nederlandse Dansdagen. Daarna zal er getoost worden op de start van het festival die week (een drankje zit in de toegangsprijs inbegrepen).

Vanaf een uur voor aanvang alleen kaartverkoop via Lumiere Cinema.

filmprogramma ndt stop motion rahi rezvani online 4

filmprogramma ndt stop motion rahi rezvani online 4Rahi Rezvani

filmprogramma ndt the statement rahi rezvani online 5

filmprogramma ndt the statement rahi rezvani online 5Rahi Rezvani

2wkptzv

2wkptzvRahi Rezvani

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies

test