• Menu
Nominaties 2019

Kick-off Nederlandse Dansdagen: REDO & The Dreamers

IRC / Ivgi&Greben

2019 opent met twee inspirerende voorstellingen die elk op een eigen maar indringende manier inzoomen op de positieve, bevrijdende en richtinggevende kracht van verbeelding en idealisme. Na afloop van de voorstelling kunt u in gesprek met de maker(s).

"Choreograaf Bahoran maakt een reisgids naar de ziel.” – de Volkskrant ★★★★

SHAILESH BAHORAN /ILLUSIONARY ROCKAZ COMPANY /REDO 

Shailesh Bahoran won in 2017 de Prijs voor de Nederlandse Dansdagen Maastricht voor zijn vooronderzoek naar REDO. Vorig jaar opende hij de Nederlandse Dansdagen met deze bijzondere voorstelling over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline, die hij ontwikkelde met Redouan Ait Chitt. Het lichaam van dit fenomeen in de breakdancewereld vertoont bij zijn geboorte zonder enige medische verklaring bijzondere afwijkingen. Redouan gelooft echter niet in grenzen; hij gelooft in zichzelf en werd een internationaal geroemde breakdancer en motivational speaker. Vanwege de Zwaannominatie voor Redouan (voor meest indrukwekkende dansprestatie 2019) en de grote vraag, zal REDO nog eenmaal terugkeren in Maastricht.

Credits
Regie: Shailesh Bahoran
Choreografie: Shailesh Bahoran en Redouan Ait Chitt
Dans: Redouan Ait Chitt
Muziek: Rik Ronner

IVGI & GREBEN/THE DREAMERS

 In 2018 maakten Ivgi & Greben We Are In Troublemet migratie en vervreemding als thema. Daarop volgt De Voorlopers die 24 oktober in het Internationaal Theater Amsterdam in première gaat. In deze productie vestigt een aantal indivi-duen zich als eerstelingen op een verre planeet. Er is nog niets. Welke waarden en idealen gaan de basis van hun gemeenschap vormen? Tijdens de Dansdagen presenteert het choreografenduo een gloednieuw stuk uit De Voorlopers, genaamd The Dreamers, waarin de positieve, bevrijdende en richtinggevende kracht van idealen centraal staat.

Credits
Choreografie: Ivgi & Greben 
Decorontwerp: Ivgi & Greben i.s.m Eric van Steenbergen 
Dramaturgie: Judith Schoneveld 
Kostuums: Ivgi & Greben 
Muziekcompositie: To Parkinson

Op 6 oktober vindt er de Open Studio Ivgi & Greben, van 12:00-15:00 uur in De Brandweerkantine, gratis.

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies

test