• Menu
Speciale projecten - Jeugd

een klein beetje publiekscontrole

155 / eenvijfvijf

Na een week kamperen, trainen en onderzoeken openen de break-dancers van 155 zondag 6 oktober de deuren van de SAM Decorfabriek voor het publiek.

Deze voorstelling is geschikt voor mensen vanaf 12 jaar.

Zondag 6 oktober om 12.00 uur gaan de deuren open!

Hun virtual residency ‘een klein beetje controle’ is een vooronderzoek, niet gericht op de uitvoering van een voorstelling maar op het proces. Los van externe druk of een premièremoment. 155 wil zich als jong collectief met dit onderzoek beschermen tegen de gekke druk die ze steeds meer ervaren bij het maken van een volwaardige voorstelling. Een backflip op het podium is mooi, maar de 2 jaar die het duurt om die flip onder de knie te krijgen is even belangrijk. Het leren van die flip, het falen, de herhaling en de saaiheid hiervan, dát is het proces, en dát is wat je tijdens hun residency gaat zien.

Tijdens de Open Studio geeft 155 de controle aan jullie, het publiek, om te beslissen welk stuk de prullenbak in mag, wie de solo beter danst, of er dramatische jankmuziek of gestoorde noise techno onder een duet moet en wie er het knapst is. Wordt het stemmen via je telefoon of gewoon je hand opsteken? Weten wij veel, dat verzinnen de mannen van 155 tijdens hun virtual residency wel!

Boek een gratis shuttle naar de voorstelling
een klein beetje publiekscontrole - 155 / eenvijfvijf 06/10

Credits
Performers: 
Erik Bos, Thomas Bos, Rein Luuring, Sam van Eenbergen en Thomas van Kalmthout
Choreografie: Erik Bos en de performers
Video: Thomas Bos, Rein Luuring, Thomas van Kalmthout
Toneelbeeld: Jakob Witte
Muziek: Tom Luuring 
Productie: Marjolein Saelman

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies

test