• Menu
Speciale projecten - Gratis

klein beetje controle / virtual residency

155 / eenvijfvijf

'Research is what I'm doing, when I don't know what I'm doing' 
- Werner von Braun

Verrotte knieën, te weinig geld, vage vrienden, ouder worden, algoritmes. Proberen we de controle terug te pakken of laten we het lekker van ons afglijden?

155 (eenvijfvijf) @NederlandseDansDagen

De mannen van 155 (eenvijfvijf), een breakdance collectief ontstaan uit vrienden die samen zijn opgegroeid, zijn inmiddels allemaal rond de 30. Vorig jaar wonnen zij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2018. Zij gieten deze prijs in de vorm van een onderzoek tijdens de Nederlandse Dansdagen 2019; overdag te bezoeken, 24 uur per dag te volgen via een livestream. ‘een klein beetje controle’ is een vooronderzoek, niet gericht op de uitvoering van een voorstelling, maar juist op het proces. Hiervoor sluit 155 zich los van externe druk, een première, een gekke recensent, op in de SAM Decorfabriek in Maastricht met een grote loopband die hun fysieke controle herkenbaar gaat inperken. Verder nemen ze hun tandenborstel, wat matjes, slaapzakken en een teiltje om zichzelf in te wassen mee. Krijgen ze grip op hun leven of blijven het vrije jongens? Ze dealen met het gevoel niet ‘in control’ te zijn en worstelen met de vraag: wie wil je zijn en hoe wil je in de wereld staan? 

155 zal gedurende het festival via de livestream de hele tijd (te zien) zijn. Of ze nu aan het repeteren zijn of niet, de livestream blijft aan. #doorblaffen

Zondag 6 oktober om 12.00 uur gaan de fabrieksdeuren open en dragen de mannen de controle over aan het publiek.  Over een jaar zal het onderzoek van 155 in Maastricht uitmonden in de voorstelling Controle in coproductie met Maas theater en dans.

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies

test