• Menu
Speciale projecten

Het Nederlandse Dansdagen Gala

NDD

Tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala worden traditiegetrouw de dansprijzen van ons land uitgereikt. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht voor veelbelovend choreografietalent. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek voor veelbelovende makers van jeugddans. En de prestigieuze Zwanen, de Oscars van de Nederlandse dans. Dit jaar krijgt het gala een extra feestelijk tintje, want er wordt ook weer een Gouden Zwaan uitgereikt aan een choreograaf die met zijn of haar werk een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse Dans.

Jij kunt getuige zijn van deze feestelijke avond, waarop dansers, choreografen en publiek samen de prestaties binnen de Nederlandse dans vieren. Dat gebeurt tijdens een gevarieerd dansprogramma waarin (oud) genomineerden en winnaars samen het podium betreden. Deze editie laat Nicole Beutler Projects een fragment uit haar haast bezwerende voorstelling 8: METAMORPHOSIS zien. 155 (eenvijfvijf)verlaat voor even hun virtuele residentie en toont een stukje uit Motors. Amos Ben-Tal speelt met de tijd in 60 en Dunja Jocic toont een bijzonder werk dat zij speciaal heeft gecreëerd voor de Dansdagen.

Als toevoeging aan dit al rijke programma, mogen we de volgende extra optredens bekend maken:

Conny Janssen Danst toont een fragment uit BROOS. BROOS is een fysieke voorstelling over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd. BROOS verhaalt over kwetsbaarheid, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.

' Met de dansers onderzocht ik voor BROOS de specifieke fysiek van verschillende levensstadia. Zoeken naar sporen van de tijd die zich in het lichaam openbaren en proberen van daaruit danstaal te ontwikkelen.’ — Conny Janssen

Veder zal choreograaf Gil Gomes Leal een uniek voorproefje laten zien in de vorm van een bijzondere solo uit de voorstelling Ayahuasca, die op 27 oktober in première gaat. Gil Gomes Leal heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een uitzonderlijk danser tot een nieuwe maker met een sterke artistieke signatuur die gepaard gaat met een eigen visie op vooronderzoek en zelfreflectie.

Gala 8 metamorphosis nbprojects anjabeutler de 1642b 2

Gala 8 metamorphosis nbprojects anjabeutler de 1642b 2

Met dank aan de Bijenkorf Maastricht voor het verzorgen van de kleding van de presentatoren.

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies

test