• Menu
Dansvoorstellingen

Resident

Dunja Jocic

Opgelet: Tijdens de voorstelling maakt Dunja Jocic gebruik van een stroboscoop. 

Dunja Jocic is een van de spannendste, nieuwe choreografen van ons land. In 2018 won zij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Het prijzengeld investeert zij in haar nieuwste werk Resident, dat dit jaar tijdens het festival in première gaat. Na afloop van de voorstelling kunt u in gesprek met de maker(s).

“Knap geconstrueerde on- en offline bevreemding...” – Theaterkrant

In zijn streven naar perfecte leefomstandigheden, is een man gaan wonen in een modern appartementencomplex. Ook al lijken nu alle huisvestingsproblemen verdwenen te zijn, blijven zijn angsten bestaan. Wanneer hij erachter komt dat de toegang tot zijn eigen spullen enigszins beperkt is, begint hij de utopie ter discussie te stellen. Plotseling wordt zijn stabiele en rustige omgeving net zo steriel als een architecturale afbeelding. Het leven wordt steeds bedreigender.

Over Dunja Jocic
Dunja Jocic (Belgrado, 1978) danste o.a. bij Club Guy en Roni, Ballet du Nord (FR) en Emio Greco / PC. In 2013 werd ze genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ voor haar rol in Midnight Rising van Guy & Roni. Ze was genomineerd voor een Gouden Kalf (2015), won de BNG Bank Dansprijs (2016) en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht (2018).

Credits
Choreografie: Dunja Jocic 
Performance: Simon Bus 
Tekst: Barbi Markovic
Producent: Korzo Theater Den Haag, Bird Productions, Nederlandse Dansdagen
Dramaturgie & set design: Marinus Groothof
Muziek componist: Renger Koning

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies

test