• Menu
Nominaties 2019 - Dansvoorstellingen

Threesome

Connor Schumacher

Connor Schumacher is genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019. In Threesome toont hij drie van zijn werken in een trilogie die opent met Exhibition uit Krisztina de Châtel’s Keuze 2. In het tweede stuk Asset, Liability, Equity dat Connor voor Conny Janssen Danst maakte, transformeert Schumacher eigendom, schuld en vermogen tot een gewelddadig machtsspel. De afsluiter is voor The fool plays with himself, waarin de dwaas het alter ego van Connor Schumacher is; een personage dat vrijuit reageert op elke situatie waarin hij zich bevindt. Na afloop van de voorstelling kunt u in gesprek met de maker(s).

Een totaal-ervaring die je meeneemt in de wereld van choreograaf Connor Schumacher als maker.

In zijn eigenzinnige, performatieve werk presenteert Connor de wereld zoals hij is: hardcore en in your face. Hierbij schuwt hij invloeden uit de jazz en musical niet, met absurde, humoristische en schurende scènes als resultaat.

Over Connor Schumacher
Connor volgde zijn opleiding aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) i.s.m. Lucy Suggate. In 2015-2017 presenteerde hij binnen het Europese project Dancing Museums werk in o.a. het Louvre (Parijs), The National Gallery (Londen) en Museum Boijmans van Beuningen (Rotterdam).

In 2017 en ook dit jaar is hij genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

Threesome | Connor Schumacher | Teaser

Credits
Choreografie: Connor Schumacher 
Performers: Paolo Yao, Majon van der Schot, Connor Schumacher 
Productie: Dansateliers

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies

test