Danshuis

Aflevering 1| Korzo

In deze eerste aflevering van Danshuis bezoekt Hadassah Productiehuis Korzo in Den Haag.

In februari 1984 opende in het gekraakte bioscooppand het Korzo-theater voor experimentele dans en muziek. Sindsdien heeft Korzo zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste productie huizen voor dans. In deze aflevering een portret van dit bijzondere danshuis en zijn makers.

Voor alle theatermakers was het afgelopen jaar een enorme beproeving maar vooral voor dansers is het een uitdaging om hun lichaam op het technisch niveau houden om hun vak goed te kunnen blijven uitoefenen.

Een danshuis is de enige plek waar professionele dansers en makers nog kunnen blijven repeteren en creëren.

In deze aflevering korte portretten van poppenspeler Duda Paiva, de urban dancers van Fractal Collective, De van oorsprong Indiase danseres en maker Poernima Gobardhan en de eerste danser die de street -stylen Vogue en Waacking naar Nederland heeft gebracht; Sarada Sarita.

Klik hier om de aflevering van Korzo te bekijken.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof