Home Programma

Redo & Dominique | Blurred Lines

Virtual Residency

Virtual Residency Redo & Dominique - Blurred Lines

 

De Nederlandse muziekprijs winnaar Dominique Vleeshouwers en de winnaar van de Zwaan Redouan Ait Chitt gaan op zoek naar de (on)mogelijkheden voor twee performers op een podium. In Blurred Lines zie je indrukwekkend slagwerk, virtuoze dans, intieme klanken en beeldende bewegingen.

Voor de Nederlandse Dansdagen Digitaal ontwikkelen ze samen met regisseur Peter Leung en videomaker Gijs Granaat een digitale voorstelling van ongeveer 15 minuten. Dit werk zal de start zijn voor de ontwikkeling van hun avondvullende voorstelling Blurred Lines in 2021.

Wat als iets je passie is, maar je steeds te horen krijgt dat het niet kan. Redo en Dominique merkten al snel dat zij dit allebei vaker te horen kregen. De een als breakdancer, de ander als slagwerker. En bij allebei blijkt de innerlijke drive toch sterker te zijn dan de grenzen die hen opgelegd worden. Stapje voor stapje breken ze allebei door deze kaders heen en blijven ze doorgaan met dat waar ze zoveel van houden, dans en muziek.

In deze voorstelling staat die ‘strijd’ centraal, en laten Redo en Dominique zien hoe ze speels met deze grenzen omgaan. Beperkingen kunnen juist tot creativiteit leiden, zolang er maar ruimte is voor een open blik. Maar soms moeten ze ook onbekend terrein verkennen, en afwachten waar ze terecht komen.

Sluit na de première online aan bij de DanceTalk en ga in gesprek met de maker(s) of danser(s). 

Sta klaar - Maak residenties voor Nederlandse dansmakers mogelijk - Je kunt een donatie doen!

Blurred Lines is een initiatief van de Proeftuin Dans. #limburgdanst

teaser - blurred lines

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door: