Home Programma

Rondetafelgesprek Urban Paradox

Nederlandse Dansdagen, Urban Dansdagen & The Notorious IBE

2 Oktober | 13:00 - 15:00
Theater aan het Vrijthof   Souterrain
Bestel tickets

Sjoerd Derine

In korte tijd is urban dans doorgedrongen tot de theater- en danspodia. Hier ontwikkelt de mateloos populaire kunstvorm, die decennialang alleen floreerde in uiteenlopende battle-formats, zich in allerlei richtingen en crossovers met hedendaagse dans, en zelfs klassiek ballet. In het festivalprogramma zijn hiervan voorbeelden te zien. Hoe verhouden deze nieuwe ontwikkelingen zich tot de rauwe echtheid en street credibility van de vroege jaren? Staat die authenticiteit onder druk, of behoort het juist tot het wezen van hiphop om steeds op zoek te gaan naar nieuwe vormen?

Tijdens de Nederlandse Dansdagen wordt stilgestaan bij deze urban paradox in een gezamenlijk event op zaterdagmiddag van twee toonaangevende urban festivals: het op de core scene gerichte The Notorious IBE in Heerlen en het experimentele Open Your Mind in Eindhoven. 

Er is ook een debat: in het professionals programma buigen makers, dansers en organisatoren zich over deontwikkeling van de urban dans in de 21ste eeuw en de ‘wants’ en de ‘needs’ van alle spelers. 

Let op! Toegang tot het rondetafelgesprek is gratis, maar aanmelden is verplicht. 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof