Home Programma

Cold Hawaii

Sigrid Stigsdatter Mathiassen

2 Oktober | 19:00 - 19:35
Tickets

In Cold Hawaii trekt danskunstenaar Sigrid Stigsdatter Mathiassen zich terug op een eiland van hartenpijn. Ze verkent daar de eindeloze leegte, het genot en de ruimte van pauze en stilte nadat iets kapot is gegaan. Zoals hartenpijn komt en gaat, zo creëert Sigrid een personage dat opkomt en weer verdwijnt. Met beweging, geluid en woorden beweegt ze tussen de harde realiteit en de zachte werelden van haar fantasie.

Over Sigrid Stigdatter Mathiassen
Sigrid Stigsdatter Mathiassen (1990, DK) is choreograaf, performer en vocalist. Ze voltooide haar studie aan de SNDO (School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling – AHK) en groeide op op het platteland van Denemarken. Als maker gebruikt Sigrid zowel woorden als beweging als hulpmiddel om de grens tussen werkelijkheid en verbeelding te vervagen. Sigrid is lid van Jacuzzi, een onafhankelijke kunstenaarsruimte in Amsterdam en onderdeel van het schrijverscollectief Awful. In 2017 ontving ze de Moving Forward Award en in 2018 de Dance Web Scholarship. Ze heeft onder meer steun gekregen van AFK, Statens kunstfond, Grammex fonden en waarvan haar werk voornamelijk geproduceerd is door Dansmakers en Dansateliers. Naast het creëren van haar eigen werk is het voor Sigrids praktijk belangrijk om op te treden in het werk van andere kunstenaars en om werk te adviseren.

Cold Hawaii | Sigrid Stigsdatter Mathiassen | Dansateliers | Teaser

Credits

Concept, choreografie en performance: Sigrid Stigsdatter Mathiassen
Muziek: Lora Deniz
Scènefotografie: Anna van Kooij
Dramaturgie: Antonia Steffens
Kostuums: Ginta Tinte
Artistiek advies: Merel Heering, Kristin de Groot
Techniek/licht: Edwin van Steenbergen
Productie: Dansateliers, Azkuna Zentroa (Bilbao, ES).
Financieel mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam.
Video: Paul Sixta

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof