Home Programma

Time To Act

Time To Act

Time to Act 
in gesprek over (on)mogelijkheden voor artiesten en publiek met een beperking 

Hoe gebrek aan kennis in de culturele sector barrières creëert voor artiesten en publiek met een beperking. De eerste bevindingen van het Europese rapport Time to Act leggen een urgentie tot het ondernemen van actie neer.  

Hoeveel programmeurs zijn actief op zoek naar werk van kunstenaars met een beperking? Hebben culturele locaties adequate marketingstrategieën om mensen met een beperking in hun gemeenschap te bereiken? Dit zijn enkele van de vragen die het Time to Act-rapport heeft gesteld om de kennis (en het gebrek aan kennis) van managers in de uitvoerende kunsten in heel Europa te beoordelen. De kern van de eerste bevindingen richt zich op drie gebieden: 

  • De mate van kennis over het creatieve werk en werkpraktijk van professionele artiesten met een beperking 

  • Hoe wordt culturele programmering toegankelijk voor artiesten met een beperking 

  • Hoe wordt culturele programmering toegankelijk voor publiek met een beperking 

Hoogste tijd om, op de openingsdag van de Week van de Toegankelijkheid, in gesprek te gaan en dit te toetsen aan de Nederlandse situatie. Na een korte toelichting op de uitkomsten van het Time to Act rapport door Ben Evans, Head of Arts & Disability, European Union Region British Council en Project Director Europe Beyond Access, reageren en reflecteren een viertal tafelgasten, onder leiding van moderator Jorn Matena, op de uitkomsten van dit rapport en verkennen met elkaar de te nemen volgende stappen. Het publiek is online aanwezig via zoom en kan via de chat meepraten.  

 

Vrijdag 3 oktober vindt de lancering van het finale report plaats. Je kunt hierbij aanwezig zijn door je in te schrijven via deze link. 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof