Home Home

Immortal Game VR

Virtual Residency Evangelos Biskas

5 Oktober | 20:00 - 21:00

Wat is een fysieke relatie als er sprake is van afstand? Samen met performer Yiannis Logothetis en de Virtual Reality (VR) specialisten van ImproVive zoekt Evangelos Biskas naar alternatieve manieren om een voorstelling te ontwikkelen die de grenzen van ruimte en tijd uitdaagt. Voor Immortal Game VR creëert ImproVive een digitale speeltuin in VR die Yiannis vanuit New York en Evangelos vanuit Tilburg betreedt. De performers ontmoeten elkaar en interageren met elkaar als avatars en verkennen een nieuwe wereld van fysieke mogelijkheden die hun perceptie van beweging verruimt. Het publiek kan van overal ter wereld aan de voorstelling deelnemen; het kan de voorstelling thuis in Virtual Reality beleven met een eigen headset, of het kan een online videostream bekijken die een 2D beeld van de voorstelling in de virtuele wereld biedt.

Over Evangelos
Evangelos Biskas (Thessaloniki/Griekenland, 1994) is een danser en choreograaf die gefascineerd is door het vermogen van het menselijk lichaam om dingen te begrijpen en uit te drukken. Zijn nieuwsgierigheid om nieuwe mogelijkheden in het werken met het lichaam te verkennen, drijft hem tot het ontwikkelen van interdisciplinaire projecten met andere media als fysiek theater, hedendaags circus, sound design en nieuwe media. In 2016 studeerde hij af aan de afdeling Dans en Choreografie van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) in Tilburg. Bij die gelegenheid werd hij genomineerd voor de 'Jacques de Leeuw prijs'. Met zijn afstudeerwerk 'Eternal Chilling' (2016) kreeg hij de 'Moving Forward-Young Dance Makers Award 2016'. Van 2017 tot 2020 werd hij ondersteund door PLAN-Brabant i.s.m. DansBrabant. In 2020 sloot Evangelos als maker aan bij Corpo Maquina.

De voorstelling is een co-productie van Corpo Máquina Society.

VR Evangelos Biskas - Immortal Game VR

Credits

Choreografie/performer: Evangelos Biskas
Co-creatie/performer: Yiannis Logothetis
Virtual Reality Ontwerp/Technische Ondersteuning: ImproVive - Roger ter Heide & Nikita Kayal
Geluidsontwerp: Isaac Poels
Productie: Nederlandse Dansdagen
Co-productie: Corpo Máquina

 

Deze voorstelling wordt enkel verkocht binnen de passe-partout.
Bekijk hier het overzicht van alle voorstellingen binnen deze bundel.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof