Home Programma

Another Kind of Blue | HandsON

Virtual Residency

3 Oktober |

Another Kind of Blue - HandsON | 3 oktober

 

In de nieuwste voorstelling HandsON van choreograaf David Middendorp komen dans en technologie samen in een virtuele wereld. Met VR bril op neemt hij zijn publiek mee in een betoverende ervaring. Middendorp wil met behulp van deze technologie de ontwikkeling van theater verder helpen. HandsON is geschikt voor theaters met veel of weinig publiek, maar ook voor een unieke ervaring thuis. Desnoods in quarantaine.

De première van deze Virtual Residency de 1e stap is in het ontwikkelingsproces van HandsON. Sta klaar - Maak residenties voor Nederlandse dansmakers mogelijk - Je kunt een donatie doen!

Handbewegingen van wereldleiders als Trump, Merkel en Macron vormen de inspiratie voor deze nieuwe voorstelling. De dynamiek van die handbewegingen zijn het uitgangspunt voor de dansers. De handen zijn in de virtuele wereld bijna een soort wezens op zich. De dansers bewegen mee en laten zich kooien door de tien reusachtige vingers. De bewegingen drukken het onderbewuste van die leiders uit. “Toen ik naar die politici keek op YouTube, heb ik het geluid uitgezet. De bewegingen van Trump vielen me op. Zijn gebaren zijn groots en kinderlijk ongecoördineerd. Merkel daarentegen beweegt gepolijst, klein, simpel en bedacht met haar handen. Zelfs een vuist van Merkel is ingehouden. Macron heeft meer een mediterrane manier van bewegen. Hij praat veel met zijn handen, is dynamisch en bewuster van zijn houdingen dan Trump, maar niet zo gecontroleerd als Merkel.”, aldus David Middendorp. “De virtuele wereld die ik creëer voor HandsON wordt mooi, maar er mag ook best iets duisters in zitten. Het met de handen besturen van het volk als een marionet, heeft immers iets ongemakkelijks. Deze techniek laat mij vanuit een leeg universum een nieuwe spannende wereld creëren. Ik kan als choreograaf alles wensen, er kan van alles gebeuren.”

Sluit na de voorstelling online aan bij de DanceTalk en ga in gesprek met de maker(s) of danser(s).

Bekijk HandsON met VR bril of houder voor je smartphone
Heb je geen VR bril in huis? Dan raden we je aan om voor een optimale kijkervaring van de virtual reality voorstelling HandsON een Google Cardboard (à €7) of vergelijkbare VR-bril aan te schaffen. Met deze bril kun je via je smartphone de voorstelling beleven. Deze bestel je via deze link en kun je middels het instructiefilmpje in elkaar zetten. Bekijk HandsON door de VR modus op je mobiele telefoon in te schakelen. Zodra je HandsON start, verschijnt in je beeldscherm het VR icoontje om deze modus aan te zetten.

De VR ervaring kan enkel via smartphone beleefd worden. Klik hier om naar Vimeo te gaan en selecteer het bril-icoontje rechts onder in beeld om mee te worden genomen in deze Virtual Reality. 

Geen VR bril of houder voor je smartphone?
Mocht het je toch niet lukken om de VR modus op je mobiele telefoon aan te zetten, kun je je mobiele scherm verticaal houden en heen en weer te bewegen om op deze manier HandsON te bekijken. Maar, de unieke ervaring van virtual reality krijg je door gebruik van VR-bril of houder, dat raden wij dan ook sterk aan.

muziek credits instructiefilmpje:
Artist: Blue dot sessions, Trank: Pinky, Album: RadioPink

HandsON in het theater
De ervaring die je nu gaat beleven, is de 1e stap in het ontwikkelingsproces van HandsON. Publiek kan op 3 oktober HandsON in het Theater aan het Vrijthof in veilige, kleine groepen bezoeken. Met professionele VR bril op zakt de bezoeker vanuit de comfortabele stoel in het theater de magische wereld van David. De volgende stap presenteren we in Korzo in Den Haag op 15 december 2020. Daar kun je de nieuwe versie van HandsON met professionele VR bril komen ervaren. De kaartverkoop start in oktober. Houd www.anotherkindofblue.nl in de gaten. Vanaf januari 2021 is HandsON te downloaden via de STEAM STORE.

HandsON - Virtual Reality - teaser

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door: