Home Programma

Peter Leung & Het Nationale Ballet

6 Oktober |

>  We raden Google Chrome als browser aan voor de beste kijkervaring. Andere browsers voldoen ook, maar heb dan even iets meer geduld met het inladen van de schermen. Duurt het lang voordat de schermen laden, refresh dan de pagina. Geniet van de voorstelling! 

Peter Leung regisseert voor zijn residentie een dansfilmwerk als interactieve ervaring. Het stuk dat de afgelopen weken is gemaakt, is met vijf dansers van Het Nationale Ballet die worden gefilmd via drie camera's, want in een echte uitvoering is er maar één take. We hebben thema's als keuze, vrijheid, kans, perspectief, dozen en nog veel meer ideeën verkend. De muziek voor de “performance” is gemaakt door Bertus Pelser en bestaat uit alleen de opgenomen stemmen van de dansers, waardoor hun stemmen naar de oppervlakte komen in plaats van het werk op een bestaande partituur te zetten. Het platform biedt de kijker de keuze om zijn eigen ervaring live te bewerken tijdens de “voorstelling” zelf, waardoor ze keuzevrijheid en een interactieve ervaring krijgen.

Sluit na de première online aan bij de DanceTalk en ga in gesprek met de maker(s) of danser(s). Sta klaar - Maak residenties voor Nederlandse dansmakers mogelijk - Je kunt een donatie doen!

Peter Leung / Het Nationale Ballet

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door: