Home Programma

Transcendance

Virtual Residency Ruben Chi

3 Oktober | 20:00 - 23:59
Koop een passe partout

Transcendance onderzoekt de grenzen van dans. Hoe verhoudt dans zich tot onze wereld, waarin verschillende versies van jezelf bestaan? Hoe kan dans gedefinieerd worden in een digitale wereld? Kan dans verrijkt worden door middel van technologie? Choreograaf Ruben Chi gaat samen met o.a Roche Apinsa, Bob Sizoo, Ibrah Jackson en nog een aantal kunstenaars deze uitdaging aan.

Het publiek bepaalt de verhaallijn
Transcendance van choreograaf Ruben Chi zorgt voor een nieuwe beleving van dans voor het publiek en de makers. Een totaalbeleving die tot stand komt door het samenspel van choreografen, dansers, filmmakers, muzikanten, digitale designers, kostuumontwerper en het publiek. In drie verschillende korte films worden animatie en dans samengebracht. Het publiek bepaalt de verhaallijn door middel van het kiezen van een volgorde en krijgt daardoor iedere keer een nieuw perspectief.

Over Ruben Chi
Ruben Chi is een Arnhemse bewegingskunstenaar en choreograaf. Deze baanbrekende interdisciplinair artiest zoekt in zijn werk telkens de grens op tussen beweging en muziek en is hij altijd op reis naar een bepaalde transcendentie in zijn werk. Vijf keer op rij won hij de internationale danscompetitie Juste Debout Holland en is hij tevens winnaar van het befaamde Summer Dance Forever festival. Met "Soulcypher" bouwt Chi in Arnhem aan een duurzame hiphopdansgemeenschap, co-oprichter van het Amsterdamse Ghetto Funk Collective en is hij onder andere ook dansmaker bij productiehuis De Nieuwe Oost & Introdans. Overstijgend, bezielend, gedurfd, cultureel divers & altijd met een rauwe touch.

Deze voorstelling wordt enkel verkocht binnen de passe-partout.
Bekijk hier het overzicht van alle voorstellingen binnen deze bundel.

Voor de selectie van de makers werkt de Nederlandse Dansdagen in 2021 samen met drie organisaties die gezamenlijk een groot deel van de talentontwikkeling in de dans omspannen: Moving Futures (een samenwerkingsverband van Dansateliers Rotterdam, DansBrabant, ICK Artist Space, De Nieuwe Oost en Random Collision), Korzo (in samenwerking met Nederlands Dans Theater) en PLAN Talentontwikkeling Brabant (een samenwerking tussen HZT, Circolo, Theater De Nieuwe Vorst, DansBrabant, United Cowboys, Parktheater, Theaterfestival Boulevard, Artemis, Festival Cement, Podium Bloos) met Corpo Máquina als externe partner.

Elk van hen heeft een of meerdere makers voorgesteld. In de invulling van hun residentie zijn zij geheel vrij, behalve dat het moet leiden tot een presentatie via een digitaal medium.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof