Home Programma

Workshop Switch2Move

Andrew Greenwood

3 Oktober | 11:30 - 12:30
Tickets

Andrew Greenwood – Een introductie in de Switch2Move Methode: op weg naar een verbeterde mentale en fysieke gezondheid

Over Andrew Greenwood & Switch2Move
Na een professionele danscarrière heeft Andrew Greenwood zich verder doorontwikkeld tot internationaal kunst- en bewegingsspecialist voor diverse grote gezelschappen. Naast het ontwikkelen van trainingsmethoden voor professionele dansers, richtte hij zich ook op de gezondheid en welzijn van dansers.

Toen een goede vriend op 37-jarige leeftijd de diagnose Parkinson kreeg, besloot Andrew zich meer te richten op het vormgeven van een methodiek gebaseerd op diverse beweegtechnieken die mensen met deze diagnose een verbeterde kwaliteit van leven geven.

Vanaf 2011 was hij verbonden aan Dance for Health waar hij samen met een team van kunstenaars en medici zijn methodiek verder heeft doorontwikkeld. In 2016 richtte hij de organisatie SWiTCH2MOVE (S2M) op om zijn werk ook op internationaal niveau verder voort te zetten.

Over de workshop

Switch2Move combineert dans, somatische beweging en mindfulness om een innerlijk bewustzijn bij fysieke activiteiten te stimuleren evenals herstel van lichaamsritmes en systeemcommunicatie. Met minimale inspanning is er toch direct een voelbaar effect. De bewegingen zijn zodanig vormgegeven dat zij herkenning, verbeelding, verbinding en vreugde oproepen.

De S2M-workshop is voor iedereen mee te doen. Speciale aandacht gaat uit naar mensen met een cognitieve handicap of bewegingsstoornis, maar iedereen die zin heeft om te bewegen is welkom. De workshop kan ten goede komen aan ieders fysieke gesteldheid, alsook nieuwe ervaringen bewerkstelligen op sociaal, cognitief, emotioneel of spiritueel niveau. Doelgericht, maar met plezier en trots voorop.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof