Dans is overal! In het theater, online, maar zeker ook op TV. De Nederlandse Dansdagen en NTR hebben de beste tv-programma's, dansfilms- en documentaires van de NTR voor je op een rij gezet. Met portretten van choreografen Ed Wubbe en Ann van den Broek, interdisciplinaire dansfilms van "Point Taken" en de kunstzinnige film "Voor de Dans" (2015) over de denkende danser. Verder worden in Podium Dans, te zien op NPO 2 Extra, de beste choreografen uit binnen- en buitenland geportretteerd en kun je natuurlijk de tv-uitzending 'Dans met mij' terugkijken. 

Kijk mee en dans mee via NTR.nl/DANSMETMIJ!

Kijktips van De Nederlandse Dansdagen

Het Uur van de Wolf: The lady in black
Extreme ervaringen en emoties staan centraal in het werk van de Vlaamse choreografe Ann Van den Broek. Haar heftige choreografieën zijn vrijwel zonder uitzondering heel persoonlijk. Haar werkwijze is niets ontziend. Ze verlangt van haar dansers, maar ook van zichzelf, onvoorwaardelijke toewijding. Deze aanpak staat centraal in de documentaire The Lady in Black van Lisa Boerstra.

Podium Dans
In Podium Dans komen choreografen en artistiek leiders van de meest toonaangevende dansgezelschappen aan het woord. Iedere aflevering staat één gast centraal. De meest recente voorstelling is het aanknopingspunt voor verdieping en reflectie op de dans in zal zijn verschijningsvormen. Een interview wordt afgewisseld met fragmenten uit eerdere voorstellingen, documentaires, reportages en dansfilms gerelateerd aan de desbetreffende gast.

Bekijk hier de aflevering uit Podium Dans met Cecilia Moisio. Haar Virtual Residency ging in première tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal. Deze voorstelling is hier te bekijken.
 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door: