dansMuseum

ND ARCHIEF

Het dansMuseum wil het rijke culturele erfgoed van de Nederlandse dans als bron van inspiratie en innovatie voor het voetlicht te brengen. In dit kader presenteren we dit jaar de start van het ND Archief: een online erfgoedproject voor het verzamelen en bewaren van de Nederlandse Dansdagen.

Beginnend met een index van alle prijzen, optredens, programmeurs en commissies die de afgelopen vijfentwintig jaar aan het festival hebben deelgenomen, wil het ND Archief een uitgebreid depot van pers-, beeld- en audiovisueel materiaal ontwikkelen met het oog op bewaring, documentatie en wetenschappelijk onderzoek.

Als enige festival in Nederland dat uitsluitend gewijd is aan de Nederlandse dans, belooft het ND-archief een onschatbare en unieke bronnenverzameling te worden. Het zal niet alleen de geschiedenis van het festival vastleggen, maar ook een portret schetsen van het steeds veranderende landschap van de Nederlandse dans.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof