Home Nieuws

dansWEB is gestart!


1 December 2022

De Nederlandse Dansdagen heeft de handen ineengeslagen met een breed netwerk aan partners met als doel iedereen toegang te geven tot dans. Vooral groepen voor wie toegang tot dans niet zelfsprekend is en waarvoor de kracht van dans een positief effect kan hebben. Iedereen kan via dansWEB in beweging komen op een manier die bij hem of haar past. 

In oktober gingen we van start met de eerste twee activiteiten van dansWEB.

Met samenwerkingspartners PRA Muziektheater, Sevagram Verwenzorg en Cultuurmakers Maastricht werd in zorgcentrum Scharwyerveld in Maastricht een dansante en muzikale middag georganiseerd. Er werd geluisterd, gelachen en zeker ook gedanst! De oudste bewoonster (101) danste in haar rolstoel minutenlang een solo. 

Het was een onvergetelijke middag waarbij de dansers, muziek en het publiek innig met elkaar verstrengeld raakten. De middag draaide om de ontmoeting; met elkaar, de dans, de muziek en de verhalen. 

Ook twee speciaal onderwijsscholen werden ondergedompeld in dansWEB. Met samenwerkingspartner SALLY en hun productie Dit Dat Dans – Cirkel waar kijken, betekenis geven en natuurlijk zelf dansen centraal staan. SALLY en ND gingen samen op onderzoek om de beleving en de ervaring bij de leerlingen nog meer te stimuleren. Een mooie start van een nieuwe langdurige samenwerking. 

Meer informatie over dansWEB, haar samenwerkingspartners en projecten vind je hier: ND Dichtbij...

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof