Home Nieuws

Een kijkje achter de schermen bij dansWEB


25 April 2023

Na twee geslaagde startprojecten in oktober 2022 staat er heel wat nieuws op het programma voor dansWEB in 2023. Het jaar werd afgetrapt met de voorstelling Terts van Pra Muziektheater in samenwerking met sociale partner Sevagram. Verder staan er ook samenwerkingen met DadoDans, SALLY Maastricht, Evida en Vila Pip op het programma voor mensen met een beperking en het speciaal onderwijs. Denk maar aan optredens, danscafé’s en langlopende projecten, ... Bij dit laatste worden verschillende doelgroepen met elkaar verbonden. Tijdens het festival kan je het resultaat bewonderen.  

Erwin Penners

Ondertussen wordt er achter de schermen gesleuteld aan de samenwerkingen met dansvakopleidingen en het online luik van dansWEB. Daarbij worden de verschillende doelgroepen online met elkaar in verbinding gebracht door middel van online dansworkshops, tutorials, online creaties, … we lichten het tipje van de sluier binnenkort verder op! 

DansWEB is een participatief dansproject dat zich fundamenteel richt op de behoeftes en mogelijkheden van ouderen, mensen met een beperking in zorgcentra en kinderen en jongeren in het speciaal onderwijs. Met verschillende partners stellen we deelnemers in staat om mee te doen op een manier die bij hen past. Daartoe vinden er allerlei activiteiten plaats in hun eigen omgeving. Deelnemers spelen een actieve rol als kijker, deelnemer en maker online en offline, alleen of met elkaar. Alles gebeurt onder begeleiding van professionals uit dans, zorg en speciaal onderwijs. We willen de komende jaren inzetten op het versterken van het dansWEB, samen met onze deelnemers, de partners uit het dansveld, de dansvakopleidingen en het sociale domein. 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof