Home Programma

Dalton Jansen

Good morning class

1 Oktober | 10:00 - 11:00
Bestel tickets

Hans Hordijk

Dit is een gratis event maar reserveren op voorhand is noodzakelijk, klik op bestel tickets om je plek te verzekeren.  

Altijd al eens willen dansen met en leren van dansprofessionals? Goed nieuws. De Good morning class in de Danstent zorgt voor een perfecte start van de dansdag. Iedereen is welkom om mee te doen. Op zaterdag 1 oktober zal Dalton Jansen de les verzorgen.

Danser en choreograaf Dalton Jansen won de afgelopen jaren meerdere prijzen met zijn choreografieën. In 2017 won hij The Double Collective Hip Hop Games: een grote internationale wedstrijd in Frankrijk. In 2021 richtte hij zijn eigen dansgezelschap BLACK BIRDS op en won in datzelfde jaar meerdere prijzen, waaronder de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht.  Hij gebruikt de Antilliaanse cultuur en zijn plek en rol daarin als inspiratie voor zijn creaties, met thema’s als inclusie en diversiteit. Hij combineert meerdere disciplines, zoals spoken word, hip hop, contemporary en break dance.

Dalton is afgestudeerd aan de Urban Contemporary Course (JMD) aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Daarnaast is Dalton ook eigenaar van DDJ Dance, een gezelschap dat in Nederland workshops organiseert met nationale en internationale dansdocenten. Zelf is Dalton ook actief als docent aan verschillende dansscholen en als choreograaf bij danscursussen waar hij workshops geeft en choreografieën maakt in de urban hedendaagse stijl.

Aanbevolen

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof